Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horký podzim začíná

S končícím létem se v České republice začal opět šířit koronavirus a počet nakažených nemocí covid-19 začal strmě růst. Není divu, ono k excesům docházelo i v létě. Víc než 70 nakažených a přes 100 lidí v karanténě, to byl výsledek divoké párty z 11. července v pražském klubu Techtle Mechtle, kde pařily mladé fotbalové naděje ze Sparty, Bohemians či Dukly. Podle jednoho z účastníků měla fotbalisty nakazit mladá žena, která je v tomto podniku „pečená vařená“ a pochází z Karvinska, kde je situace s nákazou koronavirem dlouhodobě nejhorší.

Od září musí mít lidé zakrytá ústa a nos ve všech obchodech a nákupních centrech, ve veřejné dopravě, na úřadech a poštách nebo v provozovnách poskytujících služby, jako jsou kadeřnictví. Roušky jsou povinné při pohybu po restauraci pro hosty i obsluhu.

11.9. My jsme i s pejsky vyrazili na čtyři dny autem do Horního Maxova opět do penzionu U Hrocha. Pořádali jsme výlety autem, ale hlavně jsme chodili pěšky po horách. Počasí bylo pořád kolem 30°C, našli jsme spousty pravých hřibů. V Jizerských horách bylo hodně lidí, všechny restaurace plně obsazené, ale roušku jsme nikde neviděly ani jedinou!

photo1830.jpg

V této chalupě v Josefově Dole se odehrál nespočet příběhů, jak se dočtete na Marceliných stránkách

Zářijový růst nákazy se podepsal také na vývoji zemřelých s diagnostikovanou nemocí covid-19. Zatímco do konce léta zemřelo 424 osob, jen za první tři týdny v září s nemocí zemřelo 97 osob.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář