Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní vlnka

První tři případy nákazy koronavirem byly v Česku zaznamenány v neděli 1. března. V té době už byla nemoc detekována v 58 zemích.

Česká republika má 3. března už pět potvrzených případů nákazy koronavirem. Pátým, případem v ČR je ekvádorská studentka. Cestovala společně s již dříve pozitivně testovanou Američankou, která studuje v Miláně a je hospitalizovaná na Bulovce.

V Ústí nad Labem je hospitalizována pacientka, která se koronavirem nakazila na lyžařské dovolené v Benátsku.

Další lékař z Wu-chanu podlehl nemoci.

 

4.3. Myslím, že to nebude poslední případ, protože většina našich známých taky do Itálie na lyže vyrazila. My jsme nikam do zahraničí nejeli, takže i nadále žijeme kulturou.

6.3. V Humpolci v 8smičce na vernisáži – „Bylo nebylo bylo: Sklo“. 8smička  - zóna pro umění, umělecká galerie. Moc rádi tam jezdíme na výstavy a ostatní umělecké akce. Vystavoval tam i náš Matěj (Smetana) na výstavě Pocta suknu.  

 

9.3. Mail od Milana M.

Dovoluji si vás pozvat na 80. koncert na schodech, který bude odlišný v tom, že vystoupím osobně jako hráč na bicí nástroje. Po koncertě je plánovaná lidová veselice. S úctou!  

Ak. soch. Milan Martiník.

 

10.3. Mail od Petra U.

Ahoj všem, jak jsme se domlouvali před rokem, že bychom se měli potkávat častěji, tak si tedy dovoluji oznámit, že máme zadanou rezervaci na společné posezení v restauraci Pivovarská šenkovna ve Velké hradební v Ústí

n. L. v pátek 29. května 2020 od 15 hod.

 

Premiér Giuseppe Conte 10.3. oznámil, že italská vláda kvůli koronaviru zavádí karanténu pro celou zemi. Lidé by podle Conteho měli omezit cestování a také pohyb na veřejnosti. Rovněž platí zákaz pro všechny sportovní akce.

Do Thomayerovy nemocnice byl 10. března přijatý Robert M. s podezřením na zápal plic. Až postupem času se původní diagnóza ukázala lichou a testy prokázaly nákazu koronavirem. Jeho zdravotní stav byl dlouhou dobu tristní. I přes sebelepší péči lékařů ve VFN, kam byl posléze přemístěn, zafungoval až „zázračný“ experimentální lék remdesivir, který Robert M. dostal jako první pacient v Česku.

 

11.3. Ten Robert M. je taxikář, takže určitě vozil cizince a od nich to chytil.  Kromě toho je hodně tlustý, tihle lidé jsou prý nejvíce ohroženi.

 

11. března bylo potvrzeno přes 121 tisíc případů ze 101 zemí a 4373 obětí. Světová zdravotnická organizace konečně označila epidemii covidu-19 za pandemii.

Vláda ČR oznámila 10. března, že od následujícího dne budou uzavřeny školy. Dne 12. března byl v ČR vyhlášen nouzový stav s řadou omezení pro občany a podniky, V Česku se počet nakažených vyšplhal k 13. 3. na 75 případů. Uvádí se, že značná část nakažených má souvislost s Itálií. Buď se jedná o lidi, kteří v dané zemi pobývali, nebo o lidi, kteří se od nich nakazili.

14. března pak byla zavřena restaurační zařízení a ostatní provozovny mimo těch nejdůležitějších. O půlnoci z 15. na 16. března byly až na výjimky uzavřeny státní hranice. Karanténa platila v ČR od 16. března. O den později byla už nemoc potvrzena ve všech evropských zemích.

14. března pak byla zavřena restaurační zařízení a ostatní provozovny mimo těch nejdůležitějších. O půlnoci z 15. na 16. března byly až na výjimky uzavřeny státní hranice. Karanténa platila v ČR od 16. března. O den později byla už nemoc potvrzena ve všech evropských zemích.

 

12. 3. Na střední a vyšší umělecké škole na Žižkově – koncert a Milanovy narozeniny. SUPER, ještě se to stihlo! Pro studenty už byla škola od včerejška zavřená!  

Chodíme na koncerty na schodech pravidelně. Zavedl je tam kamarád Milan, jinak zástupce ředitele na zdejší škole.

 

image001.jpg

Dnes mimo jiné přišel i Igor a Radek. Situace s koronavirem je asi opravdu vážná. Kdy se příště setkáme, když máme ten nouzový stav?

 

13. 3. Mail od Petra Š.

Milí Kajmani, zkouška na čtení byla velmi inspirativní a začíná se to rýsovat. Nicméně, vláda nám hodila cihlu do našich plánů, a tak budeme muset naší produkci o pár týdnů odložit. Nejsem si jist, zda se situace do příštího týdne vylepší, tak navrhuji další zkoušení odsunout na neurčito dle dalšího vývoje.

 

13. 3. Mail od Marcely M.

Ahoj Dando, tak vystoupení nebude. Věříme, že bude později a pak dáme vědět. My dnes odjíždíme do Vyskytné, včera jsme ještě byli u Milana Martiníka ve škole na koncertě (méně než 100 lidí včera ještě platilo) a tím veškeré aktivity končí. U3V v Praze i v Jihlavě jsou zrušeny, veškeré kulturní akce v Jihlavě, na které jsme se chystali a máme už vstupenky, samozřejmě také nebudou. Na Velikonoce jsme pozvali mámu, ale zřejmě to zrušíme, myslím, že máma by neměla nikam chodit, ani jezdit. Je silně ohrožená vzhledem k věku. Tady taky nejsou Pražáci vítáni. Že je Martin v karanténě už asi víš. Pozdravuje tě Igor.  Marcela 

13. 3. Jsme ve Vyskytné a asi tady setrváme hodně dlouho. Celá ČR je v karanténě, nejohroženější jsou prý lidé nad šedesát pět let, senioři mají nakupovat mezi 7. – 9. hod. Byla vyhlášena povinnost nosit roušky všude, i ve vsi, kde třeba nikoho nepotkáme. Starosta roznáší roušky všem, kdo o ně požádá. Dostali jsme každý dvě.

 

Moje U3V na VŠP v Jihlavě se nekoná. U3V na UK fakultě katolické teologické, kde se účastníme se Slávkem, se nekoná. Z rehabilitace v Praze volali, ať nejezdím. Ostatní lékaři totéž. Jen moje infuze snad zůstane v platnosti. Vracíme vstupenky do divadel. Hrůza, jak dlouho budeme zavřeni doma? Ještě, že jsme ve Vyskytné a můžeme ven! Hranice jsou zavřeny, Janička se bojí o práci na letišti, protože letadla téměř nelétají.

A já si říkám, že v našem věku už je škoda každého dne, týdne, nebo roku (to snad ne, proboha), kdy nemůžeme normálně fungovat, užívat kulturu, setkávat se s přáteli, jezdit na dovolenou. Až doteď jsem si připadala mladá a plna zájmu o vše. Teď najednou mi připadá, že my sedmdesátníci jsme zařazeni mezi staré, kteří mají sedět doma a čekat, co bude dál… 

 

16. 3. Mail od Věry J.

Ahoj všichni, kterým jsem posílala plakát na Besedu u kávy na 25. 3. Tímto  oznamuji, že jsme besedu zrušili, zdraví je přednější. Doufám, že se Vám daří dobře a těším se s Vámi na shledání v lepších časech. Věra J.

 

16. 3. Beseda u kávy, která se ve Vyskytné koná každou poslední středu v měsíci, byla zrušena. Rádi na ni chodíme, vždycky je nějaká zajímavá přednáška. Teď jsem se moc těšila, protože měla přednášet odbornice na téma Zahrada, zahradničení a aktuality do zahrady. Před rokem jsme se od ní dozvěděli plno zajímavých věcí. Škoda!

 

18. 3. Mail od Vlasty B.

Ahoj holky a kluci, to je fajn nápad být v aktivnějším spojení. Já jsem na home officu už druhý týden a tak až budu mít co sdílet, udělám to . Ale užívám si to a jsem vážně šťastná. Všem říkám, že se cítím jako čerstvá sedmikráska zjara a je to pravda. Hlavně, abychom to všichni ve zdraví překonali a také existenčně. U mě to bude dost zajímavé . Tak se držte a užívejme si "nového" a v mnoha směrech přínosného způsobu života, který všem dává možnost k otevření či prohloubení kreativity.   Vlasta

 

Vláda ČR oznámila 10. března, že od následujícího dne budou uzavřeny školy. Dne 12. března byl v ČR vyhlášen nouzový stav s řadou omezení pro občany a podniky, V Česku se počet nakažených vyšplhal k 13. 3. na 75 případů. Uvádí se, že značná část nakažených má souvislost s Itálií. Buď se jedná o lidi, kteří v dané zemi pobývali, nebo o lidi, kteří se od nich nakazili.

14. března pak byla zavřena restaurační zařízení a ostatní provozovny mimo těch nejdůležitějších. O půlnoci z 15. na 16. března byly až na výjimky uzavřeny státní hranice. Karanténa platila v ČR od 16. března. O den později byla už nemoc potvrzena ve všech evropských zemích.

 

20. 3. Mail od Zdenky L.

Ahoj všichni. Už mě za krkem bolí od šití roušek. TV jsem chvíli vypnula, abych zregenerovala a nabrala sílu na večerní zprávy.  Zdenka

 

20. 3. Roušek je na trhu nedostatek, lidé se chopili jejich šití sami. My jsme je na štěstí dostali z obce.

 

V ČR je už nakaženo 774 lidí, pět ve vážném stavu. Na štěstí na Pelhřimovsku nebyly zatím zaznamenány žádné případy. Jinak jsou zprávy hrozné, Itálie je paralyzovaná, Čína už nákazu překonala a zajišťuje zdravotnické pomůcky do celé Evropy a USA. Nechává si to řádně zaplatit. Dovolenou do Hartzu a na ostrov Helgoland jsme zrušili, kdoví, co bude v létě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Are you 18? Come in and don't be shy!

(loveawake.ru, 22. 2. 2022 21:37)

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru