Jdi na obsah Jdi na menu
 


CÓRDOBA

1. 6. 2011

Prohlídka starobylé CÓRDOBY s jedinečnou maurskou mešitou, která byla přeměněna na křesťanskou katedrálu. Naše průvodkyně objekt nazývala mešito- katedrálou, což mi připadá dost výstižné. Katedrála byla vestavěna do původní mešity, z které tu zbyla řada prvků, například jímavé osvětlení červenými a žlutými lampičkami, typickými pro tehdejší arabský svět.

Následovala procházka krásnými zahradami Alcázaru a úzkými uličkami bílé židovské čtvrti. Samozřejmě v těchto místech s četnými atrii, které zvaly k nahlédnutí přes umělecky tepané mříže, nechyběla nádherná pestrobarevná květena. A ještě něco mě okouzlilo; označení názvů uliček i restaurací a kaváren je zde vyvedeno coby mozaiky z různých keramických kachlů. Opravdu moc pěkné!

Zítra nás čeká Sevilla, která byla na programu už dnes. Půl hodiny po odjezdu od hotelu se nám ale na dálnici rozbil autobus, okamžitě přijela policie a následně jiný autobus. Naše průvodkyně ihned na zdržení reagovala změnou programu – výměnou vzdálenější Sevilly za bližší Córdobu.

 

Náhledy fotografií ze složky 2 Córdoba

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář