Jdi na obsah Jdi na menu
 


SEVILLA

2. 6. 2011

Relativně dlouhá cesta autobusem do SEVILLY, kdysi nejbohatšího města celého Španělska, zvaného pro svoji krásu „perla Andalusie“. Symbolem Sevilly je minaret staré mešity, nyní zvonice katedrály – Giralda, odkud je krásný pohled na město. Prohlédli jsme si katedrálu, chtěli jsme rozhodně vidět sarkofág Krištofa Kolumba nesený sochami čtyř králů v životní velikosti. Pravost relikvií bývá ovšem zpochybňována, Kolumbus by mohl být údajně pochován v Santo Domingo.

Rozhodli jsme se ale se Slávkem, že v dalších navštívených městech katedrály vynecháme. Program je totiž dost nabitý, horko kolem 30°C taky sil nepřidá a my ušetřený čas raději strávíme poklidným vstřebáváním atmosféry jednotlivých měst.

Z katedrály míříme s naší průvodkyní do Alcázaru, někdejší rezidence emírů, v jehož nádherných zahradách si užíváme klidu ve stínu stromů a já fotím a fotím. Nádherných květinových aranžmá se nemohu nasytit, ale už se zase těším do staré židovské čtvrti, kterou shledáváme stejně krásnou, jako tu včera v Córdobě.

Postřeh: Včera v Córdobě i dnes v Seville jsme sice narazili na řadu restaurací a kaváren, problém byl, že v jejich útulných, stinných zahrádkách se nám ještě ani v 17 hodin nepodařilo občerstvit. Většinou byl jeden stůl obsazen (že by personál?) a nám bylo naznačeno, že je zavřeno. Siesta tady zřejmě trvá opravdu hodně dlouho.

 

Náhledy fotografií ze složky 3 Sevilla

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář